МЕДИАТАЪЛИМ ОРҚАЛИ МЕДИАМАДАНИЯТНИ РИВОЖЛАНТИРИШИЛМИЙ-ПЕДАГОГИК АСОСЛАРИ ВА ЗАРУРАТИ - Азизовна, Умурзакова Бонухон (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2022)
Мазкурмақолада медиатаълим орқали медиамаданиятни шакллантиришнинг ижтимоий-педагогик заурарти, уни ривожлантириш вазифалари, мактаб ва олий таълимда медиасаводхонликни ошириш, унинг салбий таъсирига қарши курашиш, медиа воситасида кириб келаётган турли ёд ғоялар, маданий ўзига хосликлар ва одатларга онгли муносабатни юзага келтириш масалалари тадқиқ этилган. Шу билан бирга олий таълимда медиамаданиятни шакллантиришнинг педагогик тизимини такомиллаштириш, ахборот хавфсизлигига қарши курашиш, ғоявий таҳдидларни олдини олишга доир таҳлиллар келтирилган.