XALQARO TAJRIBALAR ASOSIDA O‘QUVCHILARNINGO‘QISH SAVODXONLIGINI RIVOJLANTIRISH IMKONIYATLARI - SHODIYEVA M.J (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2021)
Maqolada o‘qish turlari, shakllangan o‘qish mahoratining ikkita asosiy tarkibiy qismi, matn bilan aloqa qilish holatlari haqida batafsil bayon etilgan. Shu bilan birga o‘quvchilarning o‘qish savodxonligi, matnni o‘qish va tushunish darajasini aniqlash, PIRLS xalqaro tadqiqoti asosida o‘quvchilarning o‘qish savodxonligini rivojlantirish masalalari ham yoritilgan.