ТАЪЛИМ ЖАРАЁНИГА ТААЛЛУҚЛИ ЖАРГОНЛАРНИНГ ПСИХОЛИНГВИСТИК ТАҲЛИЛИ - Хадиматовна , Ахмедова Муяссар (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2022)
Бугунги кунда тил хусусиятларини илмий жихатдан ўрганиш муҳим аҳамиятга эга. Бу мақолада ёшларнинг тилида кундалик муолқот жараёнида қўлланиладиган жаргонлар сўзлари ўрганилган. Бунда жамиятнинг асосий қатлами ҳисобланган ёш авлод вакиллларининг жаргон сўзлари келтириб ўтилган, шунингдек уларнинг жаргонларини ўрганишнинг аҳамияти ва зарурлиги баён этилган. Жаргон сўзларининг ўзига хос бўлган психолингвистик хусусиятлари илмий жихатдан таҳлил этилган.