ABDULLA ORIPOV SHE’RIYATIDA MULOQOT SHAKLI VA IFODA O‘ZIGA XOSLIGI - S a’dulla, Matyakupov (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2021)
Maqolada o‘zbek she’riyatida ruhiy kechinma va badiiy ifoda masalasi tadqiq etilgan. Shoir mahorati, dialog va monologlardan foydalanishi xususida atroflicha mulohaza bildirilgan. Mavzu A.Oripov ijodi misolida o‘rganilib nazariy va badiiy tahlil natijalari umumlashtirilgan.