Аниқ фанларни ўқитишда масалалар ечиш методларидан фойдаланиш алгоритми - Валижон Гафуржонович , Махсудов (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2022)
Ушбу мақолада методик ўқув адабиётларида маълум мақсад учун танлаб олинган ва физик ҳодисаларнинг ўрганиш, тушунчаларнинг шаклланиши, талабаларнинг физикавий тафаккурини ривожлантириш ва улар олган билимларини қўллай олиш ўқувини беришни мақсад қилиб олган машқлар ҳамда масалалар ечишнинг кўп мақсадлилари ва талабаларни тарбиялаш, уларнинг билимларини назорат қилиш, ўқув малакаларини аниқлаш, масаларни ечиш методларидан фойланганишга эътибор қаратилган.