BARKAMOL SHAXSNI TARBIYALASHDA MILLIY-MAʼNAVIY MEROSDAN FOYDALANISHNING AHAMIYATI - Dilfuza Kushanova; Jaxongir Tog‘ayev (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2021)
Markaziy Osiyo mutafakkirlarining boy ilmiy merosi nafaqat mintaqa ilm-fanini rivojlantirishga, balki dunyo sivilizatsiyasi rivojiga katta hissa qoʻshganligi butun dunyo tomonidan tan olingan. Xususan, al-Xorazmiy, Ibn Sino, Beruniy, Farobiy va boshqa mutafakkirlarning ijodi natijalari bir necha asrlardan buyon dunyo ilm ahliga xizmat qilib kelmoqda. Barkamol avlodni tarbiyalashda ushbu ilmiy merosdan keng foydalanish masalalari mazkur maqolada oʻz aksini topgan.