TA’LIM SIFATINI OSHIRISHDA AXBOROT-KOMMUNIKATSIYA TEXNOLOGIYALARINING O‘RNI VA AHAMIYATI - Sheroz Abduyev (INTEGRATION OF SCIENCE, EDUCATION AND PRACTICE. SCIENTIFIC-METHODICAL JOURNAL, 2021)
Ushbu maqolada multimediali axborot texnologiyalaridan foydalangan holda zamonaviy ta’lim tizimiga yondashuv muhokama qilinadi. Ta’lim jarayonida axborot texnologiyalaridan foydalanishning asosiy pedagogik maqsadlari yoritib berilgan. Ta’limning axborot texnologiyalari sohasidagi asosiy ta’riflar berilgan. Ta’lim sifatini oshirishning asosiy manbai sifatida axborot texnologiyalarini rivojlantirishning asosiy yo‘nalishlari aniqlandi. Multimediali texnologiyalar istiqbolli va ommabop pedagogik axborot texnologiyalarining vositasi sifatida ko‘rsatilgan. Xulosa va takliflar bildirilgan.